Nacházíte se: PR článkyNová systémová platforma představená na inovačních dnech

Nová systémová platforma představená na inovačních dnech

PR články / Publikováno 2022-01-20

PR článek společnosti aluplast GmbH

Začínat na zelené louce, taková možnost se v životě jen tak nenaskytne. Když v březnu 2020 zasáhla Německo první vlna korony, zastavil se i pro nás na krátkou chvíli svět. Tato situace naštěstí netrvala dlouho. Místo vyčkávání zasedl v aluplastu pracovní team a přemýšlel, jak by mohl vypadat ideální okenní systém, kdyby se nemusel ohlížet na dosavadní systémy.



"Tentokrát jsme chtěli jít na věc trochu jinak", vysvětluje Carsten Schäfer, vedoucí produktového managementu. "Opustili jsme naši komfortní zónu a nezaměřili se v první řadě na techniku, ale na design." Ne profil nebo příslušenství, v popředí stálo samotné okno.
K tomu byl team inspirován mimo jiné partnerskou společností Continental AG, která již mnoho let dodává povrchy pro foliované profily aluplastu. "Continental nás dodatečně inspiroval, přistupovat k tématům odvážněji a ještě více se zaměřit na potenciál konečných zákazníků oken." Povrch - woodec zaujme svou hlubokou strukturou a příjemným dotykem - vypadá jako skutečné dřevo. Čtyři odstíny dřeva od světlé po tmavou jsou inspirovány skandinávským stylem. V místnosti barvy vytvářejí teplo a pohodlí.

energeto® neo – Okno, které chcete
Pokud si člověk prohlíží okna různých systémových dodavatelů, jsou pro odborníky designově a technologicky na první pohled jen těžko navzájem odlišitelná a pro laiky už vůbec ne. "S energeto® neo jsme to chtěli udělat jinak, vědomě se odlišit", vysvětluje ředitel společnosti Patrik Seitz. "Chtěli jsme jít novými cestami a oknům dát charakter. V krátkosti, okno, které lidé budou chtít. "
Tak vzniklo energeto® neo. Přichází s moderním a nadčasovým designem. Inspirováno bylo stylem Bauhaus, který se vyznačoval designem se strohými a přímými liniemi a ani po 100 letech nic neztratil na své aktuálnosti.
Majitelé domů a architekti chtějí velké elementy se štíhlými profily. A tak přináší aluplast se systémem energeto® neo opět variantu lícujícího tvaru. "Plošně odsazená varianta je také k dispozici - zcela podle chuti a stylu domu." V popředí nového vývoje stála kompatibilita a slučitelnost. Proto je energeto® neo vhodné jak pro velké objekty tak i pro jednotlivá architektonická díla. Inovace techologií společnosti aluplast garantují tepelnou izolaci, ochranu proti vloupání a pohodlí při ovládání, a to vše na vysoké úrovni.

Spousta světla díky štíhlosti
Je vědecky dokázáno, že náš organismus potřebuje světlo. Fakt, kterému každý z nás rozumí. Když totiž svítí sluníčko, všechno jde tak nějak líp. Je však také známo, že umělé světlo nemůže nahradit denní světlo. O to důležitější jsou velké okenní otvory s minimálním rámem. Plošně slícovaný design, kde jsou profily velmi úzké, je k tomuto účelu obzvláště vhodný. Velké skla nabízí vysoký dopad světla, díky tomu je místnost světlejší a působí prostornějším dojmem: prostě příjemná atmosféra. Třetí těsnění v rámu okna tvoří po celém obvodu pevná středová přepážka, která na jedné straně slouží pro zlepšení tepelné izolace a na druhé straně brání rychlému vypáčení křídla.

Výhody lepených okenních konstrukcí
energeto® neo je platforma pro lepené okenní konstrukce:
Lepené okno je lepší okno. Vlepování skel do konstrukce okna je známá technologie. Tato technologie je již mnoho let uplatňována v automobilovém a leteckém průmyslu. Vzniká mnohem silnější a pevnější spojení mezi sklem a rámem. aluplast přinesl lepené okenní konstrukce na trh a se svými partnery a zákazníky tuto technologii dále rozvíjel. Po více než 10 letech můžeme říci:
• Lepená okna jsou bezpečná okna
• Lepená okna potřebují mnohem méně servisu oproti standardně zaskleným oknům
• Lepená okna jsou podstatně méně náročná na údržbu
• Lepená okna umožňují větší okenní konstrukce

Dlouhodobě vysoký komfort používání
U lepených oken je křídlo po obvodu pevně spojeno se sklem. Díky tomu je celková hmotnost rovnoměrně rozložena po celém okenním křídle. Proto je okno samo o sobě stabilnější; nekroutí se a lze i po letech používání stále bez problémů otevřít a zavřít.

Optimální tepelná izolace
Vaše nové okno je nejen stabilnější, ale také Vám navíc nabízí zlepšenou tepelnou izolaci: Díky bonding inside, nepotřebují okenní profily již žádnou další ocelovou výztuž. To znamená, že nepříznivé tepelné vlastnosti oceli odpadávají a teplo zůstává
tam, kde je potřeba: v domě. Okna s technologií vlepování mohou dosáhnout výrazně lepších hodnot tepelné izolace než běžná, ocelí vyztužená, okna.

Vysoká bezpečnost proti vloupání
Lepidlo vytváří po celém obvodu pevné spojení mezi sklem a křídlem: nejlepší možná varianta jak zabránit vypáčení skla z profilu křídla.

Snížit svou CO2 stopu
Ve své skoro 40 leté historii, společnost byla založena v říjnu 1982, přinesl aluplast mnoho inovací. Především technologie vlepování zasklení nebo systém energeto®, který se svými mnoha vlastnostmi nejvíce umožnil vyhnout se výztuži. V době problémů se surovinami, a s tím spojených nákladů, to není žádný bezvýznamný aspekt. U energeto® neo byly ocelové výztuže nahrazeny jinými technickými opatřeními – systém dokáže vykázat ve srovnání s běžně vyztužováným oknem o 15% nižší CO2 stopu. „Energeto® neo spojuje všechny výhody známých energeto® systémů se surovinově úspornou platformou bez citelného snížení výkonu“, vysvětluje ředitel podniku – Patrik Seitz. Systém je přitom recyklovatelný. Široké uvedení energeto® neo na trh je plánováno na Fensterbau Frontale 2022 v Norimberku.

 

 

Fotogalerie:

 

Tento PR článek byl publikován ve Sborníku ČKLOP 2021.

Přihlašte se k odběru newsletteru
a získávejte do e-mailu nejnovější informace o technologiích a událostech

Přihlašte se k účtu pro plný přístup k obsahu portálu