Nacházíte se: PR článkyAluprof – Váš partner v době energetické transformace

Aluprof – Váš partner v době energetické transformace

PR články / Publikováno 2023-01-09

PR článek společnosti Aluprof

V kontextu stále rychlejší změny klimatu je transformace energetiky naléhavou výzvou. Proto nepřekvapí, že se stavebnictví stále více zaměřuje na udržitelnost. Seznamte se se značkou Aluprof – důvěryhodným partnerem v energetické transformaci, nabízející rozsáhlé portfolio certifikovaných výrobků, které vám pomohou splnit přísné normy a získat ekologické certifikáty. 

Výrobky s certifikací Cradle to Cradle
Společnost Aluprof má ve svém portfoliu výrobky s certifikací Cradle to Cradle®, které oceňují stavební firmy, inženýři i architekti. Výrobky C2C se často používají u ekologických staveb, u nichž se předpokládá nepřetržitá „životnost“ stavebních materiálů i celé budovy „od kolébky ke kolébce". Nejedná se o nic jiného než o adaptaci a změnu funkce například u revitalizovaných budov, aby nedocházelo k energeticky náročným demolicím, které jsou navíc velmi neekonomické z hlediska použitých materiálů a surovin. 

Naši partneři si mohou vybírat následující výrobky s certifikací Cradle to Cradle®:

  • sloupko-příčkové fasády MB-SR50N HI+,
  • rámový systém MB-86 (ve variantách SI, Casement a ST),
  • rámový systém MB-70, MB-70HI a MB-70 Casement.

Při použití systémů s tímto certifikátem má stavba mnohem větší šanci dosáhnout velmi dobrého hodnocení v ekologických klasifikačních systémech, jako je BREEAM nebo LEED, což se zase promítá do míry návratnosti investice a rychlosti nalezení prestižních nájemců. Nemluvě o energetické účinnosti, která se stává klíčovou výzvou pro všechny nové projekty.

Fasádní systémy s certifikátem Institutu pasivních domů 
Výrobky společnosti Aluprof pravidelně získávají certifikáty Institutu pasivních domů v Darmstadtu (PHI). Například sloupko-příčkové fasádní systémy MB-TT50 a MB-SR50N HI+ získaly nedávno vynikající hodnocení třídy účinnosti A+ pro výrobky určené speciálně pro pasivní domy. Systémy tohoto typu se používají pro realizaci prosklených fasád kancelářských budov, sportovních hal nebo budov občanské vybavenosti (např. úřadů). 
Aluprof má ve svém bohatém portfoliu také pasivní řešení určená pro rezidenční stavby. Za zmínku stojí například dveře a okna MB-104 PASSIVE, které jsou rovněž certifikovány PHI Darmstadt.

Showroom společnosti Aluprof v Praze
Na konci června 2022 otevřela společnost Aluprof v Praze showroom pro český trh. Pražský showroom je expozicí udržitelných a nejmodernějších řešení, kde si můžete prohlédnout mimo jiné okna a dveře v systémech Aluprof, fasádní žaluzie a screenové rolety, které také přispívají k pozitivní energetické bilanci, dále panoramatické dveře, funkční protipožární řešení a mnoho dalšího. Přijďte se podívat!
 

Tento PR článek byl publikován v Ročence ČKLOP 2022.

 

Fotogalerie:

Přihlašte se k odběru newsletteru
a získávejte do e-mailu nejnovější informace o technologiích a událostech